Vantorosso

Het wijnhuis Vantorosso werd geboren uit de ontmoeting en vriendschap tussen Vanni Pasquali, de eigenaar, en Franco Allegrini, een levenslange vriend en grote Valpolicella wijnproducent. Franco is de “Maestro”, eigenaar van Allegrini Estates. Vanni is dan nog een succesvolle racepiloot en auto tester. “Een kampioen van de race”. 

“Na een wandeling samen met mijn vriend Franco op de heuvels van Montalcino, in Toscane, keek ik om me heen en zei ik hoeveel ik van de wijngaarden en de zachte heuvels van Toscane hou. Hij antwoordde: ‘Ook jij kunt je eigen land bewerken en je eigen wijn maken.’

In mijn leven heb ik altijd een sterke band met mijn vader gevoeld. Ik heb herinneringen aan één bepaalde plek: zijn landhuis in de vallei van Fumane, in Valpolicella Classica, omgeven door ongecultiveerde en zonovergoten bossen. Ik ging terug naar het landhuis en na een korte tijd besloot ik dat het mijn nieuwe uitdaging werd. Mijn doel is om een nieuwe adem te geven aan een deel van mijn vaders land.”

Vanni 

Vanni gebruikt zijn doorzettingsvermogen en ambitie in dit nieuwe oenologische project: In 2015 start Vanni Pasquali met zijn eigen merk “Vantorosso”.

Vantorosso, een verhaal van vriendschap en samenwerking. Een trotse man die een lang verlaten plek weer tot leven liet komen.

Verkoop wijn

Wijnen